Huid en Corona - bijzondere tijden

2020 is een bijzonder jaar. Hoe we er ook naar kijken, iedereen is geraakt door wat er dit jaar is gebeurd. In januari zagen we hoe het COVID-19 virus China op z'n kop zette, niet lang daarna dook het op in Noord-Italië en voor we het wisten zaten we in maart ook in Nederland in een intelligente lockdown. Een tijd waarin we allemaal op onszelf en onze directe omgeving werden teruggeworpen. Afspraken met artsen gingen soms niet door of werden vervangen door een telefonisch consult. Iets wat op zich niet verkeerd hoeft te zijn, een goed gesprek zonder ervoor naar het ziekenhuis te hoeven reizen kan ook precies zijn wat je nodig hebt. Wat dan wel belangrijk is, is onder andere dat je digitale dossier op orde is. Heb jij al eens naar je Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) gekeken? Kijk eens naar het dossier op onze website en bereid je op die manier ook voor op dit soort afspraken. Wat hoe dan ook belangrijk is, is dat je durft op te staan voor jezelf. Wanneer jij echt behoefte hebt aan een afspraak met je arts, moet dat ook mogelijk zijn, ook al is het telefonisch. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te hebben voor de psychosociale aspecten van deze tijd en hoe deze jouw huidaandoening beïnvloeden. Bij veel mensen heeft deze periode ook een lifestyleverandering teweeg gebracht, minder stress door het uitvallen van het woonwerkverkeer, meer tijd en aandacht voor gezond eten. De drie R'en van Reinheid, Rust en Regelmaat kunnen wel wat voordelen hebben. Of heb jij juist stress ervaren door bijvoorbeeld het wegvallen van werk of de angst om ziek te worden? En heeft dat effect op je huidaandoening? Eerder dit jaar hebben wij ook al aandacht gegeven aan dit onderwerp en hielden we een enquëte onder de leden van ons huidpanel. De resultaten van die enquëte kun je hier nog eens nalezen.

Op maandag 16 november heeft Huid Nederland een online bijeenkomst over huidaandoeningen en COVID-19 gehouden., met een presentatie van Dermatoloog Bing Thio, werkzaam in het Erasmus Universitair Medisch Centrum te Rotterdam over de impact van COVID-19 op auto-immuun en ontsteking gerelateerde huidaandoeningen.

Dermatoloog en psychodermatoloog Patrick Kemperman, werkzaam in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum vertelde over de psychosociale impact van COVID-19 op mensen met een huidaandoening.

Het verslag en de presentaties kun je hieronder downloaden.

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland