De huidverzorgingsexpert

De huid- en verzorgingsexpert

marjolein-1-333fcaMijn naam is Marjolein Leeuwerik, ik ben huid- en oedeemtherapeut en expert voor het thema Huid en Verzorging. Mijn passie voor de huid is ontstaan tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste. Ik wilde meer te weten komen over de huid en meer kunnen betekenen voor mensen met huidproblemen. Daarom ben ik in 2010 gestart met de hbo-opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Een huidtherapeut is dé paramedische specialist van de huid. Huidtherapeuten behandelen de zieke en/of beschadigde huid. Ook heeft een huidtherapeut een preventieve taak. Denk bijvoorbeeld aan het geven van advies over huidverzorging en zonbescherming.

"De huid is fascinerend! Het is ons grootste orgaan en er bestaan duizenden verschillende huidaandoeningen en -ziekten. Hoe mooi is het dan, wanneer jij als zorgprofessional iets voor mensen met een huidaandoening kunt betekenen."

Na jaren in een praktijk werkzaam te zijn geweest als huid- en oedeemtherapeut, heb ik samen met een collega de grote stap genomen om een eigen praktijk op te starten. Samen zijn wij ook actief in de PRPA-commissie van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten om zo meer bekendheid te creëren voor ons prachtige vak.

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of over de huidtherapeut? Neem gerust een kijkje op een van onderstaande websites.

Facebook: https://www.facebook.com/duodermis/ 
Instagram: https://www.instagram.com/duodermis/  
Website: https://duodermis.nl/  
Huidtherapie: https://www.huidtherapie.nl/ 

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433 
taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏