De arbeids- en gezondheidsexpert

 

annemiek-de-cromMijn naam is Annemiek de Crom en ik geloof erin dat leven en werken met een chronische aandoening geen worsteling hoeft te zijn. Dat je nog steeds de dingen kunt doen die je graag wilt alleen vaak op een andere manier dan je gewend bent. Na de diagnose volgt meestal een persoonlijke zoektocht hoe je jouw leven verder vorm wilt geven. Werken maakt daar een belangrijk onderdeel vanuit.

Al 30 jaar houd ik mij bezig met het onderwerp arbeid en gezondheid. Ik startte mijn loopbaan als fysiotherapeut en revalideerde mensen met chronische en ingewikkelde gewrichtsklachten. Ironisch genoeg kreeg ik zelf reumatoïde artritis (chronische ontstekingen van de gewrichten en later rosacea). Wat mij het meest raakte in die periode was niet zozeer dat ik een vorm van reuma kreeg, maar dat ik ineens gezien werd als een zieke collega. Ik moest maar thuis blijven, want ik was toch ziek. Dat heb ik geweigerd. Ik kwam erachter dat de zorg wel goed geregeld was, maar dat er totaal geen begeleiding bestond om mij te leren hoe ik mijn werk en leven met mijn gezondheidsklachten kon combineren. Ik moest veel zelf uitzoeken. Het heeft mij 2 x een baan gekost wat achteraf onnodig was. Mijn liefde voor het onderwerp arbeid en gezondheid, en specifiek werken met een chronische aandoening, werd hier geboren.

“Werken met en chronische aandoening kan, maar vaak op een andere manier dan je gewend bent. Slim omgaan met je energie is daarbij heel belangrijk.”

Ik heb nog jaren als fysiotherapeut gewerkt en daarna heb ik verschillende functies bij diverse organisaties uitgevoerd. Van voorlichter en communicatieadviseur, tot leidinggevende, projectleider en politica . Altijd hadden deze functies met arbeid en gezondheid te maken. Het voordeel hiervan was, dat ik heb gezien hoe zaken slecht uitpakken en hoe je je gezondheid wel met je werk kan combineren. 10 jaar geleden begon ik met mijn eigen bedrijf. Daarin help ik enerzijds mensen met een chronische aandoening om te blijven werken en ondersteun ik anderzijds professionals. Ik woon in Amersfoort en ik vind het heerlijk met vriendinnen op stap te gaan. Een weekendje weg, een mooie musical of een lekker hapje eten. Mijn grote hobby is (portret)fotografie.

Heb je een vraag, laat het mij weten.

Meer informatie over mij en mijn activiteiten vind je op mijn website www.annemiekdecrom.nl 
Ook op social media ben ik actief, je vind me op deze kanalen:

 https://twitter.com/annemiekdecrom 

 https://www.linkedin.com/in/annemiekdecrom/ 

 https://www.facebook.com/AnnemiekdeCromArbeidGezondheid/ 

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏