Kennis

Hoe je jeuk, pijn, vermoeidheid en verminderde energie combineert met je werk is voor iedereen net weer even anders. Wat jij nodig hebt om te (blijven) werken, hangt onder andere af van;

  • Het verloop van je aandoening
  • Je beperkingen
  • Hoeveel klachten je tijdens je werk hebt
  • Wat voor functie je uitoefent
  • Welke ondersteuning je vanuit je omgeving krijgt

Daarnaast is het handig als je van jezelf goed weet wat je wel en niet kunt en dat aan je omgeving weet uit te leggen. Maar hoe doe je dat? Wat zeg je bijvoorbeeld, wanneer zeg je het en op welk moment?

Werken is meer dan alleen geld verdienen. Zeker als het werkzaamheden zijn waar je veel plezier in hebt. Je hebt contact met diverse mensen, je doet nieuwe kennis en ervaringen op en je ontwikkelt jezelf als mens en als professional. Ook als je een chronische aandoening hebt, is werken van belang. Aan de ene kant geeft het afleiding en zingeving en ben je niet de hele dag met je gezondheidsklachten bezig, aan de andere kant wil je ook gewoon aangesproken worden op jouw kennis en vaardigheden.Soms loop je tegen knelpunten aan op je werk. Daarom vind je op deze pagina meer informatie over verschillende onderwerpen die met werk te maken hebben.

Heb je een vraag die hier (nog) niet bij staat? Stel deze dan aan de arbeids- en gezondheidsexpert.

 
 

Contactgegevens

073 - 22 00 433

taairaterces.[antispam].@huidnederland.com

KvK: 401 24 506

 
 

Volg Huid Nederland

𝕏